Chicken Lollipops

chicken lollipops

Chicken lollipops lagade av färska kycklingvingar är gott som snacks och blir till en huvudrätt  serverat med t ex ris. Genom att frilägga kycklingbenen blir köttet klart snabbare och man får ett praktiskt handtag att hålla i när man äter.


Gör så här: Dela kycklingvingarna vid lederna om du inte köpt färdiga bitar.
kycklingvinge
drumette

Skär loss skinn och kött från benet vid den yttre delen av innerbitarna. Dra sedan skinn och kött mot andra sidan av benet tills det bildar en ut-och-invänd boll (se gula pilarna på svarta illustrationen).

wingette - flap

På mittbitarna tar man först bort det mindre av de två benen genom att vrida loss det, sen gör man på samma sätt som med innerbitarna.

raw lollipops

Krydda med salt och peppar.

tempurasmet

Doppa i tempurasmet. Gör smeten precis före användning. Vispa upp ett ägg, rör ner 1,5 dl iskallt vatten. Blanda ner 1,5 dl siktat vetemjöl utan att röra för mycket. Tempurasmet finns också att köpa som halvfabrikat i asiatiska butiker.

panko

Vänd i panko (japanskt ströbröd).

fritering

Fritera i olja (170-180°).

chicken wing lollipops

Låt bitarna rinna av på hushållspapper.

chicken lollipop sriracha kewpie

Njut med t ex Sriracha-sås och Kewpie-majonnäs. Söt asiatisk chilisås passar också bra till.