Asiatiska smaker

Asiatiska smaker

Äntligen är uppföljaren till mästerkocken Jennie Walldéns Smaker i mitt hjärta här.

Smaksäkra vinnaren av Sveriges mästerkock 2013 är tillbaka med en bok helt ägnad åt asiatiska smaker. Rätterna är lättlagade och innehåller relativt få och lättillgängliga ingredienser, i recepten används smaksättarna miso, gochujang, sesamolja, ljus soja, ostronsås, hoisinsås, risvinäger och fisksås. Asiatiska smaker innehåller ca 80 recept, t ex: kimchi, egg fried rice, kantonesisk majs och äggsoppa, asiatisk fisk taco, vietnamesiska sommarrullar, hoisinanka på Pekingvis, pad thai med kyckling, mandu – koreanska dumplings, banh mi och thai beef noodle salad.

Rätter vi lagat:
laxtartar
Laxtartar Korean style.

kyckling cashew
Kyckling cashew.

kimchi
Kimchi – så god!

choi sum
Choi sum och silkestofu med ostronsås.

marinerad spenat
Marinerad spenat.

fisk med lime- och sojasmör
Torskrygg (gös i boken) med lime- och sojasmör och blomkålspuré. Serverat med stekt grönkål och chilipicklad rödlök.

Köp "Asiatiska Smaker" från Adlibris.